Přečtěte si novinky a zajímavosti
Kromě aktualit a pravidelných tiskových zpráv zde najdete i vybrané recepty od šéfkuchaře a šéfkuchařky z našich dvou hotelů – a nepravidelně zveřejňujeme i různé glosy.
Kategorie:
Tiskové zprávy | Novinky | Recepty | Glosy
Světový pohár FIS Masters Cup opět v Peci pod Sněžkou
Již 13. ročník oblíbeného Světového poháru kategorie Masters je naplánován na první březnový víkend a pojede se jako obvykle na sjezdovkách Javor v Peci pod Sněžkou.
Konfitované kachní prsíčko
Přidáváme další recept od šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky, vhodný právě pro tyto chladné dny. Na kachní prsíčko konfitované v domácím sádle, doplněné vídeňským zelím a podávané s houbovou nádivkou a čerstvými bylinkami.
Veselé loučení s obžerstvím
Nelekejte se, jde o loučení jen dočasné. Třídenní svátek všech jedlíků se jmenuje Masopust a znamená tolik: Od tří králů do Popeleční středy se rozloučit s masem. Na tento čas se právě o Masopustu lidé řádně připravují.
PF 2018
Přejeme Vám hezké Vánoce a šťastný nový rok 2018 !
Nám, nám narodil se ...
Vánoce. Co o nich ještě nebylo řečeno, co všechno vlastně o těchto druhých nejvýznamnějších křesťanských svátcích víme? Možná nebude od věci si to v adventním čase připomenout.
Poklidné vplouvání do vánočních oslav
Věnec se čtyřmi svícemi, zapalovanými z určitého duchovního důvodu vždy v příslušnou adventní neděli – jednu ze čtyř před příchodem Vánoc – odstartuje prazvláštní období.
Gastronomické dny na úpatí Sněžky
Dal by se podle nich snad řídit kalendář. Předzvěstí astronomické zimy v Peci pod Sněžkou jsou již tradičně Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky.
Krása i užitek honů
Cval koní, početná skupina lovců, troubení štvaného jelena a běsný štěkot smečky psů. Taková byla kulisa královských honů, které se u nás datují od vlády prvních českých knížat.