Přečtěte si novinky a zajímavosti

Kromě aktualit a pravidelných tiskových zpráv zde najdete i vybrané recepty od šéfkuchaře a šéfkuchařky z našich dvou hotelů – a nepravidelně zveřejňujeme i různé glosy.

Máchovo jezero průhlednější


Kvalita vody v Máchově jezeře je v posledních letech stabilní, s vodou vhodnou ke koupání vždy po celou letní sezónu. Jedním z opatření, které k tomu přispělo a stále přispívá je ekohrázka v Dokeské zátoce, která ji odděluje od vlastního jezera.

Invaze hub startuje

Invaze hub startuje. I když letos je houbařská sezóna trochu opožděná a houby spojené s létem zatím stávkují, nepotrvá to dlouho.

Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou a kousky čerstvých jahod.

Sportovní rybolov na Máchově jezeře už druhým rokem

Máchovo jezero v loňském roce rozšířilo nabídku pro své návštěvníky o sportovní rybolov. Rybaření si zde mohou užívat jak zkušení rybáři, tak i široká veřejnost. K lovu totiž stačí nákup povolenky, resp. pověřenky a dodržování rybářského řádu pro Máchovo jezero.

Steak z telecí pečeně s chřestem

Steak z telecí pečeně se zeleným chřestem servírovaný se smetanovými bramborami.

Mystický čarodějný tanec – a steaky

Noc z 30. dubna na prvního května nenahlížena mnoha pohledy. V pohanských dobách pořádaly čarodějnice na mnoha místech Evropy vpravdě divoký rej v režii samého Satana.

Kačenky a smrže

Kačenky a smrže otevírají houbařskou sezónu.

Medvědí česnek

Ještě před nedávnem jsme při prvních jarních procházkách při okraji lužních lesů v té záplavě svěže zelených listů jen šlapali.