Steak z telecí pečeně s chřestem

Steak z telecí pečeně se zeleným chřestem servírovaný se smetanovými bramborami

Suroviny na 4 porce:

  • 800 g telecí pečeně
  • 160 g chřest
  • 50 g olivový olej
  • 60 ml bílé víno
  • 80 g máslo
  • sůl, pepř

Telecí pečeni nakrájíme na plátky, jen jemně naklepneme, osolíme a opepříme. Olej rozehřejeme na pánvi a maso po obou stranách zprudka opečeme. Poté jej dáme na gril, kde ho opékáme po obou stranách dvě minuty. Mezitím si na výpeku na pánvičce rozehřejeme bylinkové máslo, jemně zakápneme bílým vínem a malinko provaříme. Na talíř klademe smetanové šťouchané brambory, vařený zelený čerstvý chřest a steak, který podléváme šťávou z výpeku, másla a vína