Tvarohové knedlíky s jahodami
01. červen 2017
Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou a kousky čerstvých jahod
Suroviny na 4 porce:
- 400 g tvarohu
- 2 ks žemle
- 150 ml mléka
- 2 ks vejce
- 120 g hrubé mouky
- 600 g jahod
- 80 g cukru moučka
- vanilkový cukr, špetka soli
Z tvarohu, mouky, žemle, kterou oloupeme a nakrájíme na kostičky, mléka, soli a vajec uděláme těsto, ze kterého vytvarujeme malé knedlíčky a uvaříme ve vařící vodě. Při vaření knedlíčky odlepujeme ode dna, aby se nám nepřipálily. Mezi tím si ze 400 g jahod, které jsme očistili a nakrájeli na malé kousky a 1/2 cukru uvaříme omáčku. Jahody dáme do hrnce s vodou tak, aby byly ponořené, zahříváme do 80 °C a pomalu mícháme do změknutí. Přidáme druhou polovinou cukru, vanilkový cukr a necháme vše rozpustit. Hmotu rozmixujeme a dáme vychladit. Uvařené knedlíky vyjmeme, pokládáme na střed talíře a kolem nich nalijeme omáčku, kterou dozdobíme nakrájenými jahodami a čerstvou mátou. Knedlíky posypeme cukrem.