Přečtěte si novinky a zajímavosti
Kromě aktualit a pravidelných tiskových zpráv zde najdete i vybrané recepty od šéfkuchaře a šéfkuchařky z našich dvou hotelů – a nepravidelně zveřejňujeme i různé glosy.
Kategorie:
Tiskové zprávy | Novinky | Recepty | Glosy
Máchovo jezero průhlednější
Kvalita vody v Máchově jezeře je v posledních letech stabilní, s vodou vhodnou ke koupání vždy po celou letní sezónu. Jedním z opatření, které k tomu přispělo a stále přispívá je ekohrázka v Dokeské zátoce, která ji odděluje od vlastního jezera.
Invaze hub startuje
Invaze hub startuje. I když letos je houbařská sezóna trochu opožděná a houby spojené s létem zatím stávkují, nepotrvá to dlouho.
Tvarohové knedlíky s jahodami
Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou a kousky čerstvých jahod.
Sportovní rybolov na Máchově jezeře už druhým rokem
Máchovo jezero v loňském roce rozšířilo nabídku pro své návštěvníky o sportovní rybolov. Rybaření si zde mohou užívat jak zkušení rybáři, tak i široká veřejnost. K lovu totiž stačí nákup povolenky, resp. pověřenky a dodržování rybářského řádu pro Máchovo jezero.
Steak z telecí pečeně s chřestem
Steak z telecí pečeně se zeleným chřestem servírovaný se smetanovými bramborami.
Mystický čarodějný tanec – a steaky
Noc z 30. dubna na prvního května nenahlížena mnoha pohledy. V pohanských dobách pořádaly čarodějnice na mnoha místech Evropy vpravdě divoký rej v režii samého Satana.
Kačenky a smrže
Kačenky a smrže otevírají houbařskou sezónu.
Medvědí česnek
Ještě před nedávnem jsme při prvních jarních procházkách při okraji lužních lesů v té záplavě svěže zelených listů jen šlapali.