Raviola z červené řepy plněná kozím sýrem
11. září 2017
Jiří Švěstka, šéfkuchař hotelu Horizont, se s námi podělil o zajímavý recept na raviolu z červené řepy plněnou kozím sýrem, dekorovanou řeřichou a piniovými semínky pro čtyři osoby.
Suroviny na 4 porce:
- 400 g uvařená a oloupaná červená řepa
- 120 g olivový olej
- 40 g cukr krupice
- 40 g cukr třtinový
- 80 g kozí sýr
- 30 g máslo
- 30 g jemný tvaroh
- 5 g sůl
- 2 g pepř bílý
- 80 g med
- 80 g víno červené
- 40 g piniová semínka
- řeřicha na ozdobu
Řepu nakrájíme na tenká kolečka, na olivovém oleji rozehřejeme cukr tak, aby jen jemně zkaramelizoval, přidáme med a víno a rozšleháme na konzistenci omáčky. Z másla, tvarohu a kozího sýru připravíme pomazánku, kterou jemně osolíme a opepříme. Vytvarujeme z ní noček, který klademe na dva plátky řepy a překryjeme dalšími dvěma plátky tak, aby byla pomazánka částečně vidět. Jemně přelijeme a posypeme zlehka opečenými piniovými oříšky. Na závěr doladíme řeřichou a podáváme.