Raviola z červené řepy plněná kozím sýrem

Jiří Švěstka, šéfkuchař hotelu Horizont, se s námi podělil o zajímavý recept na raviolu z červené řepy plněnou kozím sýrem, dekorovanou řeřichou a piniovými semínky pro čtyři osoby.

Suroviny na 4 porce:

  • 400 g uvařená a oloupaná červená řepa
  • 120 g olivový olej
  • 40 g cukr krupice
  • 40 g cukr třtinový
  • 80 g kozí sýr
  • 30 g máslo
  • 30 g jemný tvaroh
  • 5 g sůl
  • 2 g pepř bílý
  • 80 g med
  • 80 g víno červené
  • 40 g piniová semínka
  • řeřicha na ozdobu

Řepu nakrájíme na tenká kolečka, na olivovém oleji rozehřejeme cukr tak, aby jen jemně zkaramelizoval, přidáme med a víno a rozšleháme na konzistenci omáčky. Z másla, tvarohu a kozího sýru připravíme pomazánku, kterou jemně osolíme a opepříme. Vytvarujeme z ní noček, který klademe na dva plátky řepy a překryjeme dalšími dvěma plátky tak, aby byla pomazánka částečně vidět. Jemně přelijeme a posypeme zlehka opečenými piniovými oříšky. Na závěr doladíme řeřichou a podáváme.