Linguine s chřestem a parmskou šunkou

Chřestová sezóna je v plném proudu a my Vám přinášíme další recept z hotelu Horizont. Tentokrát se s námi šéfkuchař Jiří Švestka podělil o svůj předpis na linguine s chřestem a parmskou šunkou sypané lupínky parmazánu.

Suroviny na 4 porce:

  • 160 g chřest
  • 350 g těstoviny linguine uvařené
  • 80 g parmská šunka
  • 120 ml smetana
  • 40 g máslo
  • 60 g parmazán
  • sůl, bílý pepř

Parmskou šunku nakrájíme na malinké nudličky. Uvařený bílý a zelený čerstvý chřest nakrájíme na malinké
válečky a spolu se šunkou lehce orestujeme na másle. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a lehce
provaříme. Přidáme uvařené linguine, lehce promícháme a klademe ihned na těstovinový talíř a posypeme
lupínky parmazánu. Ozdobíme lehce rukolou a půlkou cherry rajčátka.