Linguine s chřestem a parmskou šunkou
10. květen 2018
Chřestová sezóna je v plném proudu a my Vám přinášíme další recept z hotelu Horizont. Tentokrát se s námi šéfkuchař Jiří Švestka podělil o svůj předpis na linguine s chřestem a parmskou šunkou sypané lupínky parmazánu.
Suroviny na 4 porce:
- 160 g chřest
- 350 g těstoviny linguine uvařené
- 80 g parmská šunka
- 120 ml smetana
- 40 g máslo
- 60 g parmazán
- sůl, bílý pepř
Parmskou šunku nakrájíme na malinké nudličky. Uvařený bílý a zelený čerstvý chřest nakrájíme na malinké
válečky a spolu se šunkou lehce orestujeme na másle. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a lehce
provaříme. Přidáme uvařené linguine, lehce promícháme a klademe ihned na těstovinový talíř a posypeme
lupínky parmazánu. Ozdobíme lehce rukolou a půlkou cherry rajčátka.