Bramborové taštičky plněné houbami
02. srpen 2017
Sběrači teď pro hotel Horizont nosí houby z krkonošských lesů za každého počasí a šéfkuchař Jiří Švestka z nich pak vytváří jedinečné pochoutky jako je třeba tato. Vyzkoušejte si náš jednoduchý recept.
Suroviny na 4 porce:
- Vařené brambory ve slupce oloupané a vychladlé 480 g
- Vejce 1 ks
- Mouka hrubá 120 g
- Krupice 60 g
- Sůl 6 g
- Houby čerstvé 180 g
- Cibule 120 g
- Kmín 1 g
- Pepř ml. 1 g
- Máslo 80 g
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přidáme mouku, vejce a zpracujeme těsto, které rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Do středu vkládáme vychladlou směs na másle a třetině cibule orestovaných hub s kořením, přeložíme a utvoříme taštičky, které vkládáme do vařící vody a vaříme 7-10 minut. Dohlížíme na to, aby se nepřichytily na dno nádoby. Hotové vyjmeme a klademe na talíř, přeléváme restovanou cibulkou se zbytkem hub. Podáváme s červeným dušeným zelím.