Bramborové taštičky plněné houbami

Sběrači teď pro hotel Horizont nosí houby z krkonošských lesů za každého počasí a šéfkuchař Jiří Švestka z nich pak vytváří jedinečné pochoutky jako je třeba tato. Vyzkoušejte si náš jednoduchý recept.

Suroviny na 4 porce:

  • Vařené brambory ve slupce oloupané a vychladlé 480 g
  • Vejce 1 ks
  • Mouka hrubá 120 g
  • Krupice 60 g
  • Sůl 6 g
  • Houby čerstvé 180 g
  • Cibule 120 g
  • Kmín 1 g
  • Pepř ml. 1 g
  • Máslo 80 g

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přidáme mouku, vejce a zpracujeme těsto, které rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Do středu vkládáme vychladlou směs na másle a třetině cibule orestovaných hub s kořením, přeložíme a utvoříme taštičky, které vkládáme do vařící vody a vaříme 7-10 minut. Dohlížíme na to, aby se nepřichytily na dno nádoby. Hotové vyjmeme a klademe na talíř, přeléváme restovanou cibulkou se zbytkem hub. Podáváme s červeným dušeným zelím.